torstai 6. joulukuuta 2012

Nikolaustag - Itsenäisyysypäivä


Frohe Weihnachten, eiku siis.. hyvää itsenäisyyspäivää!!

Saksassa vietettiin tänään Nikolauspäivää. Kävin eilen saksankurssilla ja opettaja kerto että edellisenä iltana (eli 5.12) pitäis laittaa kengät eteiseen ja porkkana kenkien viereen. Yöllä Nikolaus tuo lapsille lahjoja ja ottaa porkkanat eväiksi poroille.
Mun hostperhe ei kuitenkaan sanonu asiasta enää mitään, joten en menny yksin kenkiä oven eteen asettelemaan.. Kun tulin koulusta kotiin oli mun pöydälle ilmestyny jotaki!! :)

siellä oli tommoset sisätossut ja muki jossa oli joulupukkikarkkeja jee

Täällä ei tänään hirveesti oo itsenäisyyspäivän tunnelmiin päässy.. Päätin leipoa isäntäperheelle jotakin suomalaista. Hain kaupasta mustikoita (oli muuten kalliita!), mutta kun pääsin kotiin niin hostisä oli just lähössä ja sano että ne lähtee tänään Rosemarien kanssa Möttaulle, toiselle talolle minkä ne omistaa.. Siispä päädyin fiilistelemään itsenäisyysypäivää linnanjuhlien ja mustikkapiirakoiden kanssa yksin.

Ei mikään huippumenestys mut ihan hyvää

Eiköhän tässä ala pikkuhiljaa olla mun itsenäisyysypäivän vietot. Oli tarkotuksena tehä semmonen Suomen ja Saksan eroja -juttu, mutta en jaksanukkaan nyt, später. Kerron myöhemmin myös viime viikonlopun Kulturwochenendesta.


"Kiivetään kukkulalle, sieltä näkee ohi kaupungin.
Silloin muistat mistä tullut oot ja minne palaat takasin"


Hyviä itsenäisyyspäivän jatkoja! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti