keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Exchange students are hot to go

 Hei! Oon ollu superlaiska mun blogin kanssa.. Kirjottaminen (ja varsinki kuvien lisääminen) vie paljon aikaa, enkä koskaan jaksa alottaa :D On kummiski tapahtunu jo niin paljon että nyt päätin ryhdistäytyä. Haluan omistaa tän postauksen pelkästään Sprachcampille, eli kaks viikkoa kestäneelle leirille, jonka vietin piirin 1820 muitten vaihtareitten kanssa. Kerron seuraavassa postauksessa sitten muuta :)


Sprachcamp alkoi siis 19. Elokuuta, kolme päivää mun saapumisen jälkeen. Reilu tunnin autobahnajelun jälkeen saavuttiin hostisän (Volkerin) ja samassa rotaryklubissa olevan toisen vaihtarin Pamelan (Taiwan) kanssa Fuldan juna-asemalle. Siellä tavattiin kaikki muut vaihtarit ja hetken päästä lähettiin bussilla leirikeskukseen. Se leirikeskus ei ollu mikään maailman hienoin, mutta kyllä siellä ihan asui. Leirillä meitä oli reilu 20 nuorta 12:sta eri maasta; Taiwan, Usa, Kanada, Ranska, Suomi, Intia, Mexiko, Venezuela, Kolumbia, Argentiina, Chile ja Ecuador. Olin ainut suomalainen.


Ensimmäisen viikon aikana tutustuttiin toisiimme, opiskeltiin jossakin määrin saksaa, mutta myös espanjaa, ranskaa, hindiä, kiinaa ja suomea! Yks asia mitä multa usein kysytään Suomen kielestä on että onko meillä samat aakkoset kun vaikka englannissa. Joo onhan suomi vaikeeta, mutta ei meillä sentään omia aakkosia oo :D
Ensimmäisen viikon aikana käytiin myös esimerkiksi BMW-liikkeessä Fuldassa, shoppailemassa, nukuttiin yö tiipiiteltoissa semmosessa "intiaanikylässä", leivottiin saksalaista leipää, kiivettiin teamtoweriin, käveltiin yhteensä varmaan 100km ja pidettiin tietenki hauskaaa! :) Tässä kuvia ekalta viikolta:

Apferschorle! Tätä juotiin enemmän ku tarpeeks
 



  Viikon jälkeen muutettiin toiseen leirikeskukseen, Wasserkuppeen. Se oli 950m korkeella, joten siellä oli vähän viileempi ja aamuisin tosi sumusta! Edellisen viikon oli ollu tosi kuuma, mutta nyt oli välillä vähän vilposempi.
  Toisen viikon aikana tehtiin myös kaikkea tosi hauskaa ja opiskeltiin myös jonkun verran. Käytiin jossakin Zoossa, se oli tosi siisti paikka! Sen lisäks pidettiin mm. omat Octoberfestit, tehttiin sarjakuvia tietokoneella (saksaksi!), tehtiin ja syötiin ruokia eri maista, käytiin semmosessa vähän niinku vuoristoradassa ja käveltiin toiset 100km (no ei ihan mutta siltä se tuntu).
  Kaks viikkoa meni paljon nopeampaa ku ikinä osas oottaa. Viimesenä päivänä oli orientaatio, johon tuli rotarypiiristä pari miestä, sekä hostvanhempia ja counselloreita. Mun hostvanhemmat ei ollu siellä, mutta counsellor Frank ja yeo (Youth Exchange Officer) Nicolai oli. Oltiin kaikki valmisteltu lyhyt puhe itestä saksaksi, joka sitten esitettiin vuorollaan kaikille. Leirin opettajat kerto myös kaikkea mitä oltiin tehty, ja yks opettajista oli tehny superhienon powerpointin, jossa oli kuvia ja videoita meidän leiristä!!
  Tässä kuvia toiselta viikolta:



rakastan näitä metsiä
Melkeen ku Lulu!
950m
viimenen aamu leirillä..
usa, suomi, taiwan
Orientaatioon tuli myös osa meidän oldieista!
Orientaatiosta saatiin vielä tällaset tervetuliaispaketit :)
Siellä oli Saksan lippu, kartta, pinssejä, karkkia, käsikoruja, "Facts about Germany" -kirja, avainnauhoja jaaa joku lakikirja(??)
hennatatuointeja


Kaiken kaikkiaan Sprachcamp oli aivan mahtava kokemus! Parempaa alotusta vaihtovuodelle en ois voinu toivoa. Sain oppia hieman saksaa, tehä paljon kaikkea uutta, mutta ennenkaikkea tutustua moniin ihaniin ihmisiin ja pitää hauskaa hyvässä seurassa! Kun ikinä on huono päivä, tulee koti-ikävä tai muuten vaan menee huonosti, tiiän monia samassa tilanteessa olevia, joille voin varmasti puhua. Kaks viikkoa oli aivan liian lyhyt aika, ja on jo ikävä kaikkia leiriläisiä.. Onneksi tullaan tekemään tällä samalla porukalla jatkossa myös monia muita reissuja, kuten Eurotour ja Berlinreise. Niitä odotellessa ♥

ps. Ach so!







1 kommentti:

  1. Hallo Hely! Olipa kiva lukea, että sulla menee siellä hyvin. Mutta älä ota turhaa stressiä blogista, sehän on vain hyvä merkki, jos ei ehdi kirjoitteleen (;
    Rakkaita terveisiä Hallesta.
    T. Pihla

    VastaaPoista